• info@siliconenleed.nl

Boekpresentatie

Boekpresentatie

Silconenlek

Vanwege de gezondheidsklachten mw. Léonie Sazias is de  boekpresentatie tot nader order uitgesteld

Boekpresentatie maandag 17 december in Houten

Er woedt al bijna 60 jaar discussie over de veiligheid van siliconen borstimplantaten. In de Verenigde Staten en Europa deden zich forse schandalen voor – met fraude, faillissementen, gevangenisstraffen en vele ernstig ziek geworden vrouwen. Tot op de dag van vandaag is er controverse over siliconen en de oorzaken van de zeer ernstige gezondheidsklachten waar vrouwen en mannen mee te maken kunnen krijgen.

In Nederland dragen ruim 200.000 vrouwen borstimplantaten. Elk jaar worden er tussen de 25.000 en 30.000 implantaten aangebracht, en dat aantal groeit. Er lopen honderden, mogelijk duizenden vrouwen rond met klachten. Zeker is het niet, maar grote kans dat ook dat aantal groeit. Langzaamaan lopen ook de mannen warm voor siliconen. Bredere schouders, een stoere six-pack, een steviger achterwerk of een imposanter geslachtsdeel, met siliconen protheses is het te regelen.

Op 17 december vindt in Houten de openbare presentatie plaats van ‘Het Siliconenlek.’ In dit boek brengt auteur Don Croonenberg voor het eerst partijen samen die elkaar eerder voor de rechtbank tegenkwamen. Zes vrouwen doen als ervaringsdeskundigen verhaal over hun gevecht om erkenning en serieus genomen te worden. De pijn en misère die ze doormaken zijn af en toe met geen pen te beschrijven. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), medisch onderzoekers, een toxicoloog, chirurgen, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en het Meldpunt SVS voor getroffen vrouwen geven in het boek hun visie op de huidige situatie en de toekomst.

Tijdens de boekpresentatie laten wetenschapper dr. Henry Dijkman (Radboud UMC Nijmegen) en ervaringsdeskundige Andrea Moerdijk-Van Boheemen hun licht schijnen op de problematiek. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Léonie Sazias, Tweede Kamerlid voor 50PLUS met volksgezondheid in portefeuille.

Wil je erbij zijn:

Meld je dan even aan, dan kunnen we inschatten hoeveel mensen er komen.
Locatie: De Engel, Burgemeester Wallerweg 2 | 3991 DM Houten

 

bron: Loyaal Leven

 

admin

Laat je bericht achter